Rits Consultancy

De kwaliteit van data binnen de interne bedrijfsprocessen wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Je wilt immers als onderneming beslissingen kunnen nemen aan de hand van de juiste gegevens maar ook de klanten een offerte kunnen sturen met relevante en kloppende informatie in de juiste huisstijl. Daarnaast moeten de afdelingen binnen uw organisatie gebruik kunnen maken van dezelfde gegevens om de interne processen te verbeteren, de commerciële kansen in de markt te verhogen of de klantbeleving te optimaliseren. Rits helpt u met slim en efficiënt structureren van al uw beschikbare data. Hierdoor worden bedrijfsprocessen en documentoutput beter op elkaar afgestemd en gaat de organisatie efficiënter presteren zodat er uiteindelijk kosten bespaard worden een verbeterslag gemaakt kan worden in resultaat.

Mijn aanpak.

Brede scope & overall view


Betrekken van stakeholders & key users


Vereenvoudigen & Standaardiseren


Resultaat verbeteren?

Brede scope & overall view

Als consultant heeft Rits het totaalplaatje van alle bedrijfsprocessen en datastromen goed in beeld. Het doorzien van dataprocessen, overzicht houden en inschatten van de consequenties die bepaalde aanpassingen hebben is een belangrijk onderdeel van het werk. Wat betekenen bepaalde aanpassingen op lange termijn voor het datasysteem? Hoe sluiten alle stromen op elkaar aan? Als de afdeling inkoop bepaalde aanpassingen wil maken, wat betekent dat dan voor het proces voor alle andere afdelingen in het bedrijf. Een essentieel onderdeel van mijn werkwijze!

Betrekken van stakeholders & key users

Bij alle dataprojecten die Rits Consultancy uitvoert worden de belangrijkste stakeholders en key users betrokken. Het succes van sommige trajecten valt of staat met de input van medewerkers. Rits investeert daarom altijd in het betrekken van ‘tijdelijke collega’s’ bij het desbetreffende project. Er wordt de tijd genomen om te kijken waar zij met het datasysteem dagelijks tegen aanlopen en hoe processen en output gebruiksvriendelijker en efficiënter kunnen. Niet alleen om de productiviteit te verhogen maar ook het werkplezier!

Vereenvoudigen & Standaardiseren

Bij elk ontwerp of aanpassing die gemaakt wordt is het streven het systeem en de processen te standaardiseren en vereenvoudigen. Alles wat er aan informatie binnenkomt wordt omgezet naar één identieke taal. Door het omzetten en vereenvoudigen herkent het systeem altijd alle data die binnenkomt en wordt uitgewisseld. Het datasysteem is hierdoor niet alleen stabiel en betrouwbaar, maar vooral uniform, supersnel en ‘toekomst proof’. Fouten zijn eenvoudig te traceren, en het behoeft zeer weinig onderhoud. Deze aanpak scheelt aanzienlijk tijd en geld. Standaardisering en vereenvoudiging is daarom een belangrijk onderdeel van de werkwijze van Rits.

Resultaat verbeteren?

Rits streeft er naar om een datasysteem op te leveren dat waarde toevoegt aan uw business, u sneller helpt te schakelen, productiever is en medewerkers ondersteunt in efficiency, gebruiksvriendelijkheid en werkplezier. Een slim systeem waardoor bedrijfsprocessen soepel lopen en goed op elkaar aansluiten. Kortom een systeem dat u helpt te excelleren in uw business!


Raymond Dijkstra.

Als gedreven IT’- er, met passie voor het vak, is het een uitdaging om processen eenvoudiger en sneller te maken zodat je meer winst uit je data haalt. Je zou denken dat het werken met datasystemen abstract en onpersoonlijk is, maar voor mij heeft het ook zeker een ‘sociaal’ element. Bij opdrachtgevers werk ik namelijk altijd nauw samen met alle betrokkenen. Ik kies er bewust voor om niet alleen in een hokje te zitten, maar actief ‘mee’ te werken op verschillende afdelingen om écht te kunnen zien waar collega’s tegen aan lopen. Zo kan ik ervoor zorgen dat het datasysteem vóór hen gaat werken, zodat zij de juiste informatie hebben om die extra stap te kunnen zetten in hun vak. Een goed datasysteem zorgt niet alleen voor meer productiviteit maar ook voor zoveel meer werkplezier. Dat laatste zie je terug bij collega’s en dat is waar ik voldoening uit haal!
Geïnteresseerd? Neem gerust contact met mij op.

 

Contact:

| Raymond Dijkstra
| 06- 538 444 76
| Akkerstafhof 3, 7544 SP Enschede
| info@rits-consultancy.nl