Case: Multimate

“Prettig in de omgang, gedreven en snel van begrip. Raymond opereert het liefst binnen de organisatie en wil het vooral makkelijk maken voor iedereen. Hij heeft ons in ieder geval met een scala aan handige oplossingen verder geholpen en een belangrijke bijdrage geleverd in de uitbouw en ontwikkeling van de winkelketen“

Erik Luttikhuis, voormalig CFO

Het bedrijf

Multimate is de nummer één doe-het-zelf bouwmarkt op het gebied van service en klantvriendelijkheid. De kracht van Multimate bouwmarkten is gelegen in het zelfstandig ondernemerschap, de klantvriendelijkheid, het vakmanschap en een kompleet klusassortiment.

De case

Workflow Business Intelligence

In de retail werd het steeds belangrijker om inzicht te krijgen in locale gegevens van de ´filialen´ om sneller op de wensen van de consumenten in de doe-het-zelf branche te kunnen inspelen. Met name op de assortimentinvulling en marketingbehoefte. Tevens moest er een gestructureerde bestelprocedure ontwikkeld worden voor de ondernemers om het bestelproces te automatiseren en gegevens te koppelen aan de kassasystemen.

De oplossing

De data uit de diverse aanwezige locale kassasystemen importeren, analyseren en vergelijken met het landelijke beeld. Door deze betreffende gegevens overzichtelijk te presenteren in een dashboard kregen zowel hoofdkantoor al locale ondernemer betrouwbare stuurinformatie.
Met een EDI systeem is het totale bestelproces ingericht voor Multimate winkels en toeleveranciers. Bijkomende effect hierbij was het beschikbaar komen van belangrijke onderhandelingsinformatie voor productmanagement bij gesprekken met leveranciers over condities en assortimentssamenstelling.

Nieuwsgierig?

Neem dan eens contact op!

 

Contact:

| Raymond Dijkstra
| 06- 538 444 76
| Akkerstafhof 3, 7544 SP Enschede
| info@rits-consultancy.nl