Case: Heutink

“Dankzij een gedegen herstructurering hebben we nu een beter inzicht gekregen in beschikbare data, werken applicaties foutloos samen, zijn processen efficiënter ingericht, onze documenten kwalitatief verbeterd en voorzien van onze huisstijl. Hierdoor hebben we, naast een sterke prestatieverbetering, tijd en kosten kunnen besparen en kunnen we weer optimaal de focus leggen op onze primaire bedrijfsprocessen en dus daar waar we goed in zijn.“

Jan Makkinga, ICT manager Heutink

Het bedrijf

De Heutink Groep is een internationaal gevestigde organisatie en een echt familiebedrijf. Met diverse werkmaatschappijen en vele specialisaties onder één dak maken zij de reputatie als totaalleverancier van educatieve materialen inmiddels volledig waar. Ze dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen wereldwijd. Heutink wil iedereen die te maken heeft met primair onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang en zorg & welzijn en ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar adviseren, informeren en inspireren. Hiermee wil Heutink helpen het beste uit ieder kind te halen op het gebied van educatie en ontwikkeling.

De case(s)

Data integratie
Om de uitwisseling van de vele gegevens tussen de verschillende programma’s, portals en processen beter op elkaar af te stemmen is gevraagd of Rits, middels een proof of concept, de mogelijkheden in kaart kon brengen en een passende oplossing kon bieden. De focus lag met name op de effectiviteit, actualiteit en bereikbaarheid van beschikbare data.
Data migratie
Voorafgaande aan de noodzakelijke overstap van het huidig ERP systeem naar het nieuwe Microsoft Dynamics AX een gestructureerde kwaliteitsslag maken van de beschikbare data. Belangrijk speerpunt hierbij was de betrouwbaarheid van data aanzienlijk verbeteren, het autorisatieproces borgen en importproces in het ERP automatiseren.
Herstructurering documentoutput
Uniformiteit brengen in het outputproces en de documenten qua “look and feel” én content sterk verbeteren. Essentieel hierin is het interne proces dusdanig inrichten dat documenten automatisch in specifieke formaten aangeboden kunnen worden aan de Heutink business partners.

De oplossing(en)

Door gebruik te maken van bestaande en nieuwe software zijn modulaire oplossingen gerealiseerd. Niet alleen de uitwisseling van data tussen de interne applicaties is verbeterd, ook de content van externe business partners is nu gekoppeld en gestandaardiseerd. Eveneens is middels een specifieke importstrategie en procesmatige aanpak data opgeschoond, verrijkt en gevalideerd zodat in de beschikbare gegevens een aanzienlijke kwaliteitsslag is gemaakt. Organisatiebreed is binnen de interne processen, een heldere security functionaliteit ingezet waarin de rollen en rechten bij de betreffende (verantwoordelijke) medewerkers zijn toegekend. Met behulp van de inzet van Advanced Forms is het outputmanagement geborgd en zijn documenten uniform, overzichtelijk, in de herkenbare Heutink huisstijl gebracht en 100% digitaal uitwisselbaar gemaakt met de business partners.
Een andere bijkomstigheid is een enorme besparing op licentie- en servicekosten door reeds aanwezige software beter te benutten.

Nieuwsgierig?

Neem dan eens contact op!

 

Contact:

| Raymond Dijkstra
| 06- 538 444 76
| Akkerstafhof 3, 7544 SP Enschede
| info@rits-consultancy.nl